طرز تهیه آش رشته
مواد لازم
مواد لازم |
مقدار |
رشته مخصوص آش |
400 گرم |
سبزی آش | تره – جعفری – اسفناج – شوید – گشنیز | |
1 کیلو |
نخود و لوبیا و عدس | مجموعاً به مقدار مساوی | |
450 گرم |
نعناع خشک |
4 قاشق یا نعناع تازه 200 گرم |
پیاز متوسط |
4 عدد |
کشک ساییده غلیظ |
2 لیوان |
آرد |
2 قاشق |
روغن |
به میزان لازم |
نمک و فلفل |
به مقدار کافی |
طرز تهیه
حبوبات را از قبل خیس میکنیم. سپس آنها را با پیاز سرخکرده | که ممکن است کمی زردچوبه به آن زده باشیم | میگذاریم کاملاً بپزد. سبزی را تمیز و خردکرده و داخل حبوبات پختهشده میریزیم و میگذاریم سبزیها بپزند. سپس دو قاشق سوپخوری آرد را در کمی آب سرد حل میکنیم و داخل آش میریزیم و مرتباً هم میزنیم. رشته را در آش میریزیم ومی گذاریم آهسته بپزد، ولی رشته نباید خرد شود. نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه میکنیم. سعی کنید نمک را با احتیاط در آش بریزید، چون کشک اصولاً شور است. سپس آش را از روی شعله بر میداریم و با کشک مخلوط میکنیم. آن را در سوپخوری میریزیم و روی آن را باکمی کشک ساده، پیاز سرخکرده و نعناع داغ | و در صورت دلخواه سیرداغ | تزیین میکنیم .
نکات مورد توجه:
اگر به آش کشک میزنید نمک نریزید و اگر دوغ میریزید به میزان لازم نمک بزنید.
برای خوشرنگ شدن رشته آش، زردچوبه را همراه پیاز داغ به آش بیفزایید.
آشی که میخواهید دوغ بزنید را سفت برداشته و اگر کشک میزنید شل تر بردارید.
اگر اسفناج در بازار نیست از برگ چغندر استفاده کنید.
نعناع داغ را با روغن مایع تهیه نکنید، چون وا می رود.
برای تهیه کشک زرد، کشک را با زعفران و آب بجوشانید.
تزیین کشک را با کیسه فریزر مثلثی شکل انجام دهید.
آش را میتوانید با کشک زرد و سفید، نعناع داغ و لوبیاچیتی تزیین کنید